woensdag 16 augustus 2017

Courgette cake

Courgette cake

·        2 eieren
·        80 gram bruine basterdsuiker of ruwe rietsuiker
·        125 ml zonnebloemolie
·        1 grote courgette
·        80 gram walnoten
·        200 gram dadels
·        300 gram bloem
·        1 theelepel baking soda of wijnsteenzuur / bakpoeder
·        1 theelepel kardemompoeder ( is een optie)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Klop met een garde de eieren, 80 gram bruine basterdsuiker en 125 ml zonnebloemolie tot een schuimig geheel.
Rasp de courgette met een grove rasp. 
Ontpit de dadels en snij de dadels in kleine stukjes en wentel die door een klein beetje bloem, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. 
Maak de walnoten klein, bijv; met een vijzel.
Meng in een andere kom 300 gram bloem met 1 theelepel baking soda/ wijnsteenzuur of bakpoeder en 1 theelepel kardemompoeder (optie).
Voeg het bloemmengsel bij de walnoten en dadels. 
Roer dit goed door elkaar en voeg vervolgens het ei-suikermengsel en de geraspte courgette toe. 
Boter de cakevorm in en bestrooi dit met wat paneermeel.
Giet alles in een de cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur in het midden van de oven op 180 graden gaar. 
Check met een satéprikker of de cake echt gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen.  

Verleng eventueel de baktijd met 10 à 15 minuten.

Ik gebruik een ingevet bakblik van 26 x 12 cm.

Tip: lekker om er zachte geitenkaas op te smeren!